Kókuszos kocka


Gyerekek kedvence ez a hagyományos sütemény, öröm nézni ahogy pillanatok alatt elfogy a tányérról.

Hozzávalók
a tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg porcukor (20 dkg is elég)
2 tojás
1 sütőpor
2,5 dl tej
10 dkg margarin
krémhez:
25 dkg margarin (vaj)
20 dkg porcukor
6-8 evőkanál tej
4 ek rum (tejjel helyettesíthető)
4 ek kakaópor
1 cs kókuszreszelék

Elkészítése:
Először a tojásokat jól kikeverem a porcukorral, margarinnal, majd hozzáadom a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Jól összeállítom, majd normál méretű (22x33 cm) sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm, egyenletesen eloszlatom.



Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt kisütöm.

Ha kihűlt a tészta kisebb kockákra darabolom. 

A krém hozzávalóit gőz fölött felolvasztom, kivéve a kókuszreszeléket. Rum helyett 1 ek rumaromát adtam hozzá.
A sütikockákat egy húsvilla segítségével a csokikrémbe mártogatom, tányérra vagy rácsra rakom, hogy egy kicsit lecsurogjon, végül megforgatom a kókuszreszelékben.



A vizet a tűzhelyen hagyom, mert ha nagyon megsűrűsödik a csokikrém visszarakom a gőzre, hogy ismét folyósabb legyen, sőt egy kis tejet is adhatunk hozzá.


Megjegyzések

  1. A kókusz kocka nagy kedvenc nálunk is. Többször is készül egy évben. Nem lehet megunni. Jól néz ki.:))

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen!:)
    Mi jó csokisan szeretjük, ezért egy kicsit én tovább hagyom a kockákat a csokiban. Ha túl sűrű a krém még tejjel hígítom.

    VálaszTörlés
  3. Liza és Anikó, szeretettel meghívlak egy eseményre
    , melyen jutalmat kaptok tőlem sikeres blogolás fáradozásaiért :)

    VálaszTörlés
  4. Vicuska annyira találó a jutalmad nagyon szépen köszönjük, lesz időm posztolom is blogomban!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta