Tepsiben sült tejszínes pulykamell, fahéjas pulykamell aszalt gyümölccsel


Ez a recept is a gyors, nem túl időigényes de mégis nagyon finom ételek egyike. 

Tepsiben sült tejszínes pulykamell

Hozzávalók:
8-10 szelet pulykamell
0,5 l tejszín
2 dl tej
1 tojás
4 gerezd fokhagyma
só, bors
15-20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A pulykamelleket nem túl vékonyra kiklopfolom, sózom, borsozom. Kókuszzsírral kikent tepsibe rakom és az egész tojást szétverve a húsok tetejére kenem. Rászórom a feldarabolt fokhagymát és végül a tejszínt és a tejet is ráöntöm. Közép meleg sütőben megsütöm. Mikor majdnem kész már reszelt sajttal jól megszórom, visszatolom a sütőbe és ráolvasztom a hús szeletekre. Rizibizivel, krumpli salátával tálalom.


Másik nagy kedvenc, amit általában karácsony szentestéjére készítek el:

Fahéjas pulykamell aszalt gyümölccsel

Hozzávalók:
4 szelet pulykamell
4 szelet füstölt szalonna
4 szelet (füstölt) sajt
1 kis pohár tejföl
cukor
olaj 
fahéj
aszalt gyümölcs (szilva, barack stb.) vagy bármilyen idényjellegű gyümölcs

Elkészítése:
A pulykamelleket kiklopfolom, sózom, megforgatom fahéjban és kevés kókuszzsírban hirtelen kisütöm. Hőálló tálba vagy tepsibe fektetem, minden szelet húsra szalonnát, sajtot rakok. A visszamaradt zsíradékon kevés cukrot karamellizálok, összekeverem a tejföllel. Kicsit összeforralom és ráöntöm a hús szeletekre. Végül az aszalt gyümölcsöt is mellé rakom. Addig sütöm míg a teteje kicsit megpirul.
Képet majd kicsit később tudok feltenni ,  mert most nem lett jó :-(



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta