Boci szelet


Barátnőmnél ettem először Boci szeletet, nagyon mutatós és nagyon finom sütemény, el is kértem gyorsan a receptjét. Otthon vasárnapi desszertnek készítettem el, mit mondjak gyorsan kész van és gyorsan el is fogy. :-))
A nagy fiam legkedvesebb sütije lett, névnapjára is ezt kérte.


Hozzávalók:
4 tojás, 11 ek cukor, 11 ek étolaj, 15 ek tej, 15 ek liszt, 2 ek kakaópor, 1 cs sütőpor

a túrós részhez:
50 dkg túró, 4 ek búzadara, 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem és hozzáadom a többi hozzávalókat, legvégül a keményre felvert tojásfehérjét. Papírral kibélelt közepes nagyságú tepsibe öntöm.
A túrós részhez a hozzávalókat összekeverem és kiskanál segítségével a tészta tetejére szaggatom. Ez a gombóc lesüllyed, ami nagyon mutatóssá teszi a sütit. Előmelegített közép meleg (170-180 fokos) sütőben 25-30 percig sütöm.

Az utóbbi időben sütőpor helyett szódabikarbónát szoktam használni. A túróba citromhéjat is reszelek.
  
Szerintem a túróba 2 ek búzadara és 1 tojás is elég, utoljára úgy készítettem és sokkal puhább lett!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...