BORBAN PÁROLT PULYKACOMB gombával, párolt zöldség körettel


A pulykamellet sokféleképpen el lehet készíteni, a combjáról viszont ezt nem mondhatjuk el. Én a következő receptet próbáltam ki, amit most leírok. Férjem tesztelte le először, szerinte jó lett. Bár ő mindig nagyon szűkszavúan intézi el - vagy jó a kaja vagy nem - és a jó fogalomba nála a hús tartozik. Szerintem nagyon finom, puha, szaftos lett a husi, máskor is így készítem.

Hozzávalók:
pulykacombok
35 dkg csiperke gomba
2-3 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
3-4 ág kakukkfű de szárított is jó
1 erőleveskocka
3 dl száraz fehérbor
pulykasült fűszersó
 
Elkészítése: 
A combokat fűszersóval jól bedörzsölöm (ha nincs fűszerkeverék sózom, borsozom), nagyobb combokat bevagdosom és úgy sózom, fűszerezem. Félórára hűtőbe rakom, hogy jól átjárja a fűszer.
Addig a gombát szükség szerint félbevágom, de ha aprók a fejek egybe is hagyhatjuk. A fokhagymát, vöröshagymát felaprítom. 
A húst felforrósított olajon minden oldalról megpirítom, majd tepsibe rakom.
A visszamaradt olajon a hagymákat, gombát rövid ideig pirítom, sóval, borssal fűszerezem, majd hozzáadom a kakukkfüvet. Kb 3 dl vizet, 1 erőleveskockát és a 3 dl bort hozzáöntöm, majd összeforralom. Ezt a ragut a hús tetejére öntöm, előmelegített sütőbe teszem. Lefedve 200 fokon kb. 1,5 órát sütöm, közben néha meglocsolom a levével. Majd kitakarom és  20-30 perc alatt ropogósra sütöm. Párolt zöldséggel tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta