Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: október 31, 2009

Zselatinos sütemény

Hozzávalók : 12 tojás, 18 evőkanál porcukor, 4 pohár tejföl, 6 cs vaníliás cukor, 2 evőkanál kakaó, 3 dl málnaszörp, 4 cs 25gr zselatinpor Elkészítése: Összekeverek 6 tojást 6 evőkanál porcukrot és 2 cs vaníliás cukrot. 1 cs zselatinport 2 dl forróvízben feloldom és az egészet összekeverem. Nagyméretű gáztepsibe öntöm, hűtőbe rakom Mikor megdermedt a maradék 6 tojást, 6 evőkanál porcukrot, 2 cs vaníliás cukrot, 2 evőkanál kakaót összekeverem és a 2 dl forróvízben feloldott 1 cs zselatinnal elkeverem. Ezt nagyon óvatosan, lassan a megdermedt rétegre öntöm. A 4 tejfölt 6 kanál porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral, és a 2 dl forróvízben felolvasztott zselatinnal összekeverem és szintén a megdermedt második rétegre öntöm. Utánna kb. 2-3 dl málnaszörppel keverem össze a negyedik csomag zselatint, amelyet szintén 2 dl forróvízben feloldottam. Ezt is óvatosan a megdermedt rétegekre öntöm. Ha jól sikerül rövid idő alatt megdermed.  

Göngyölt sertéskaraj sajttal, baconszalonnával

Kép
Legtöbb vendéglő étlapján szerepel ez az étel valamilyen változata, én általában akkor készítem, ha vendégeket várok. Nem csak finom, hanem jól is mutat a sültes tálon. Hozzávalók: 6-8 szelet sertéskaraj 6-8 szelet kolozsvári szalonna, húsos füstölt szalonna vagy baconszalonna (van aki sonkaszelettel készíti) 6-8 vékony szelet kemény sajt (pld edami) liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz Elkészítése: A húsokat jó nagyra és vékonyra kiklopfolom, enyhén sózom, borsozom (a szalonna is sós). Minden szelet húsra egy szelet szalonnát, egy szelet sajtot teszek. Jó szorosra összegöngyölöm, ha kell esetleg fokpiszkálóval összetűzöm, majd kipanírozom a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa). K özepes lángon először lefedve, majd átfordítva már lefedés nélkül, bő olajban szép pirosra sütöm. Kicsit hagyom hűlni, ferdén felszeletelem és úgy tálalom.

Sajttekercs hidegtálra

Kép
 Karácsonyra, húsvétra, vendégségre, hidegtálra ajánlom ezt a különlegességet Hozzávalók:  kb. 30 szelethez 8 db ömlesztett kolbászos sajt, 8 vékony szelet trappista sajt (15 dkg), 8 szelet gépsonka (15 dkg), 20 dkg túró, 1 evőkanál tejföl, 1 csokor metélőhagyma (medvehagyma), 5 dkg gyulai kolbász vagy sonka, 5 dkg vaj, 1 kiskanál csípős pirosarany krém, 1 gerezd foghagyma Elkészítése : A kolbászos sajtot a vajjal, pirosarannyal és az összezúzott fokhagymával összedolgozom. A túrót áttöröm a tejföllel, a finomra aprított metélőhagymával és az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverem. Egy asztalra kiterítek egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítok. Felém eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakom, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeleteket a sonka fölé helyezem (nem a tetejére, hanem a következő sorba).    A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a túrós keveréket egyenletesen rákenem.  Szorosan feltekerem, így a sonkás