Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: november 5, 2009

Csirkemájas rizottó

Kép
Hozzávalók: 35 dkg csirkemáj, 30 dkg gomba, 0,5 dl olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 25 dkg rizs, 30 dkg zöldborsó, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, majoránna, petrezselyem zöldje, 1 ek sűrített paradicsom, 1 marhahúsleves kocka Elkészítése: Serpenyőbe olajat forrósítok, amelyben az apróra darabolt hagymát üvegesre pirítom. Egyszerre hozzáadom az apróra darabolt májat, gombát, zöldborsót. Erős tűzön állandó kevergetés közben jól átpirítom. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, borsot, majoránnát és addig főzöm, amíg a  gomba leve teljesen elforr. A legvégén sózom és meghintem petrezselyem zölddel. Közben a rizst megmosom és 2 ek forró olajon megfuttatom. Felöntöm 6 dl vízzel, beledobom a húsleves kockát, felforralom és  takarék lángon, amíg a víz el nem fő (kb. 20 perc)  puhára főzöm. A megpárolt rizshez hozzáadom a gombás májat, végül a reszelt sajt felét belekeverem, a másik felét pedig - hogy még gusztusosabb legyen az étel - a kész rizottó tetejére hintem.