Konyakos gyökérkrémleves




Gyökérkrémleves - első hallásra lehet, hogy nem annyira jól  hangzik, mert sokan nem szeretik a gyökeret (fehérrépát), de szerintem isteni finom lett. Főként a konyak tette különlegessé.
A receptet a Nők lapja Café oldalán olvastam. 

Hozzávalók:
4 szál gyökér (fehérrépa)
2 fej vöröshagyma
húsleveslé 
fél dl  konyak
1 dl tejszín ( de lehet 2 dl is, ha valaki tejszínesebben szereti)


Elkészítése:  
A gyökeret apróra felkockázom, olajon odateszem dinsztelődni, majd rádobom  az ugyancsak felkockázott  hagymát. Hagyom kicsit párolódni, majd felöntöm a húsleveslével (ha nincs 1 húsleveskockát vízzel), majd a konyakkal. Mikor a gyökér megpuhult leveszem a tűzről és az egészet  botmixerrel krémesítem. Utána  óvatosan hozzáöntöm a tejszínt és állandó kevergetés közben összeforralom. Végül zöldség zöldjével megszórom.

Pirított zsemlekockával tálalom.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta