Konyakos gyökérkrémleves
Gyökérkrémleves - első hallásra lehet, hogy nem annyira jól hangzik, mert sokan nem szeretik a gyökeret (fehérrépát), de szerintem isteni finom lett. Főként a konyak tette különlegessé.
A receptet a Nők lapja Café oldalán olvastam.
A receptet a Nők lapja Café oldalán olvastam.
Hozzávalók:
4 szál gyökér (fehérrépa)2 fej vöröshagyma
húsleveslé
fél dl konyak
1 dl tejszín ( de lehet 2 dl is, ha valaki tejszínesebben szereti)
Elkészítése:
A gyökeret apróra felkockázom, olajon odateszem dinsztelődni, majd rádobom az ugyancsak felkockázott hagymát. Hagyom kicsit párolódni, majd felöntöm a húsleveslével (ha nincs 1 húsleveskockát vízzel), majd a konyakkal. Mikor a gyökér megpuhult leveszem a tűzről és az egészet botmixerrel krémesítem. Utána óvatosan hozzáöntöm a tejszínt és állandó kevergetés közben összeforralom. Végül zöldség zöldjével megszórom.
Pirított zsemlekockával tálalom.
Azta....nem semmi! Még sohasem ettem ilyet! Nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésPróbáld ki Andi, mert finom is!
VálaszTörlés