Márványsütemény és kandírozott narancs receptje


A mi családunk igen édes szájú. De vannak olyan délutánok amikor csak egyszerű finomságra vágyunk. Ezért gondoltam erre a sütire, amit nagyon könnyű elkészíteni. Mindenkinek ajánlom aki egy egyszerű de nagyszerű süteményt szeretne készíteni. Jó étvágyat hozzá!
 

Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tojás
15 dkg margarin
1/4 l tej
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
csipet só
2 ek kakaó
2 ek cukor
2 ek tej

Elkészítése:
A margarint kikeverem habosra, felváltva hozzákeverem a cukrot és a tojást. A sütőport és a sót összekeverem a liszttel és lassan a masszához adom. Hozzáöntöm a tejet, belereszelem a
citromhéjat. Így jól összekeverem. A tésztát megfelezem. Egyik felébe belekeverem a kakaót, a cukrot és a tejet. A világos tészta egy részét beleöntöm egy margarinnal kikent lisztezett sütőformába. Erre helyezem a kakaóst, majd ismét a világos tésztát, addig amíg a tészta tart, úgy, hogy a világos tésztával fejezem be. Előmelegített középmeleg sütőben aranybarnára sütöm.

Én még tettem bele házi készítésű kandírozott narancsot.


Kandírozott narancs elkészítése:

Megpucolom a narancsot, megmérem, vizet engedek rá, hogy ellepje. 3 napon keresztül áztatom benne, persze a vizet naponta lecserélem rajta.
Majd a harmadik napon ismét lecserélem rajta a vizet és annyi cukrot teszek hozzá, amennyi a narancshéj súlya volt. Odateszem főni, szórok bele egy kis fahéjat, és egy citrom levét. Ez mondjuk időigényes, mert egész addig kell, míg el fő a leve. A végén nagyon oda kell rá ügyelni, nehogy lekapjon. Mikor kész konyharuhára kiterítem és pár napig hagyom, hogy szikkadjon. Befőttes üvegbe rakom, így tárolom.

Megjegyzések

  1. De gyönyörű! Tényleg egyszerű, lehet én is megpróbálkozom vele!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Andi ! Fogyasszátok jó étvággyal!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta