Mézes mustáros csirkemell
Íme az én verzióm, amit innen onnan hallva végül összehoztam.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis nagyon finom vacsorára vagy akár ebédre is. Olyankor készítem amikor nincs kedvem sokat bíbelődni a konyhában, vagy nem sok időm van (miért nem időmilliomos az ember?).
Hozzávalók:
60 - 70 dkg csirkemell
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
2 ek mustár
1 ek méz
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk ételkeményítő
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra darabolom, a vajon fehéredésig sütöm, majd ráöntöm a szószt, ami a tejszín, mustár, méz (utóbbi két hozzávaló mennyiségét persze lehet változtatni egyéni ízlésnek megfelelően), só, bors és egy gerezd szétnyomott fokhagyma keveréke. Ezzel jól összerotyogtatom, ha kell még egy kis vizet öntök rá és puhára párolom ( kb.10 percig). Végül hideg vízben feloldott keményítővel besűrítem.
Köretnek párolt rizst vagy tésztát főzök hozzá.
Olyan szép, és annyira szeretem! :)
VálaszTörlésIgazán az ízlésem szerint főzöl, remek blog!
Köszönöm Raindrop, nagyon kedves vagy!
VálaszTörlés