Mézes mustáros csirkemell


Sokat hallottam a mézes mustáros csirkéről, de konkrét receptet nem tudtam.
Íme az én verzióm, amit innen onnan hallva végül összehoztam.
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, mégis nagyon finom vacsorára vagy akár ebédre is. Olyankor készítem amikor nincs kedvem sokat bíbelődni a konyhában, vagy nem sok időm van (miért nem időmilliomos az ember?).
  
Hozzávalók:
60 - 70 dkg csirkemell
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
2 ek mustár
1 ek méz
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 tk ételkeményítő
  
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra darabolom, a vajon fehéredésig sütöm, majd ráöntöm a szószt, ami a tejszín, mustár, méz (utóbbi két hozzávaló mennyiségét persze lehet változtatni egyéni ízlésnek megfelelően), só, bors és egy gerezd szétnyomott fokhagyma keveréke. Ezzel jól összerotyogtatom, ha kell még egy kis vizet öntök rá és puhára párolom ( kb.10 percig). Végül hideg vízben feloldott keményítővel besűrítem.
Köretnek párolt rizst vagy tésztát főzök hozzá.

Megjegyzések

  1. Olyan szép, és annyira szeretem! :)
    Igazán az ízlésem szerint főzöl, remek blog!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Raindrop, nagyon kedves vagy!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta