Borsós hús spagettivel
A borsós hús nagyon kedvenc ételem, bár legtöbbször felkockázott húsból készítem nokedlivel. Most kicsit változtattam rajta, mivel kicsit későn fogtam a főzéshez. Ezért választottam a darált húst. Az hamarabb ki is enged és kockázgatni sem kell. Bármilyen húsból lehet készíteni: pulyka, csirke vagy sertésből is.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált hús
50 dkg borsó
só, bors, majoránna
1 tejföl
1 kk mustár
2 ek. liszt (1 ek. ételkeményítő)
spagetti
Elkészítése:
A vöröshagymát pici olajon megpirítom, majd hozzáadom a darált húst és azt is megpirítom. Hozzáadom a borsót is és felöntöm vízzel. Én mirelit borsót használtam, amit felengedés nélkül teszek hozzá. Megszórom sóval, borssal, pici majoránnával ízesítem. Mikor megfőtt a tejfölből, lisztből, mustárból kevés vízzel hígítva habarást készítek hozzá. Ezzel is még összeforralom. Spagettivel vagy bármilyen más tésztával vagy ami számomra a legkedvesebb nokedlivel tálalom.
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált hús
50 dkg borsó
só, bors, majoránna
1 tejföl
1 kk mustár
2 ek. liszt (1 ek. ételkeményítő)
spagetti
Elkészítése:
A vöröshagymát pici olajon megpirítom, majd hozzáadom a darált húst és azt is megpirítom. Hozzáadom a borsót is és felöntöm vízzel. Én mirelit borsót használtam, amit felengedés nélkül teszek hozzá. Megszórom sóval, borssal, pici majoránnával ízesítem. Mikor megfőtt a tejfölből, lisztből, mustárból kevés vízzel hígítva habarást készítek hozzá. Ezzel is még összeforralom. Spagettivel vagy bármilyen más tésztával vagy ami számomra a legkedvesebb nokedlivel tálalom.
Én eddig csak kukoricát tettem darált húshoz. Remek ötlet! :)
VálaszTörlésFőleg spagettivel, pár perces ebéd.
Mondjuk borsós ragut már ettem, 10 pontos. :)
Tésztával még nem ettem, de nem lehet rossz. Jól néz ki
VálaszTörlésNagyon guszta! Olyan tökéletes a tálalás is!Gratula!!!
VálaszTörlésKöszönöm lányok nagyon kedvesek vagytok!
VálaszTörlésRaindrop, mi is szeretjük kukoricával is! Régebben inkább csak borsóval készítettük, mivel mamáék rengeteg borsót termeltek!
Bianka, te mivel szoktad készíteni?
Andi, somlói készül?