Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Fokhagyma leves cipóban tálalva


Valami gyorsat akartam ma ebédre, de mégis olyat ami még nem volt. Hát ez sült- főlt ki belőle.
Hozzávalók:
12 gerezd fokhagyma
pici olaj
oregánó
vegeta
spagetti
fél ek étkezési keményítő
1 dl tejszín

Hozzávalók 4 db cipóhoz:
50 dkg liszt
4 dkg élesztő
1 tk cukor
3,5 langyos víz
1 ek só
3 ek olaj

Elkészítése:
A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomom. Az olajon odateszem picit megpirítom. Majd felengedem annyi vízzel amennyi levest akarok főzni. Befűszerezem, jól összeforralom és mikor már nagyon lobog beledobom a rövidre tördelt spagettit. Annyi marék spagetti ahány személyre készül a leves. Mikor megfőtt a tejszínből és a keményítőből habarást készek, amit a leveshez öntöm.

Cipó elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom pici vízben a cukorral. Majd az összes hozzávalót jól összedolgozom és addig verem, míg elválik a táltól. Hagyom picit pihenni. Majd 4 cipót formálok belőle és előmelegített sütőben megsütöm. Mikor megsült a közepét kivájom és tálalásnál beleszedem a levest. Azonnal fogyasztandó!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...