Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Tepsis krumpli tejszínnel


Vasárnapi ebédhez készítettem ezt a nagyon finom és laktató köretet. 
A főételt sokkal egyszerűbben oldottam meg, mint a köretet, ugyanis sütőzacskóban sütöttem meg a csirkét. Isteni lett!  Olyan zacskót vásároltam - véletlen, amihez a fűszerek is adva voltak. Mivel a hús saját levében és zsírjában sül meg igazi puha, omlós, szaftos lesz. Erről nem is írok többet, hisz a csomagoláson rajta van, hogyan kell elkészíteni. Érdemes kipróbálni!

Előnye ennek a párosításnak, hogy egyszerre kisüthettem a csirkét és a burgonyát. Előbb betettem a csirkét, majd kicsit később betoltam a krumplit is (külön tepsiben), de szinte egyszerre lett kész. 

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
25 dkg füstölt szalonna
 2 fej vöröshagyma
3 dl főzőtejszín
reszelt szerecsendió

bors

Elkészítése:
A krumplit jól megmosom és héjában félig előfőzöm. Kicsit hűlni hagyom, majd meghámozom és felkarikázom. 
 Közben a szalonnát és a hagymát felkockázom, majd egy tepsibe rakom (először a szalonnát rakom be, és amikor egy pici zsírja kisült utána a hagymát) és 200 fokos sütőben kb 10 perc alatt megpirítom. 
Ekkor rárakom a krumplikarikákat, összekeverem, sózom, borsozom és még kb. fél órát sütöm. 
A tejszínt ízesítem sóval, borssal, szerecsendióval és ezt ráöntöm a krumplira, összekeverem és még 10-15 percre visszarakom a sütőbe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...