Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 8, 2010

Croassan vagy hozzá hasonló

Kép
Többször sütöttem már croassant. Én az alábbi recept alapján szoktam készíteni, nagyon finom, puha, szinte omlós lesz a kifli. Családom nagyon szereti, a csokoládé töltelékes a kedvencük. Persze minőségi csokival lehet igazán finomat készíteni. Most még sütöttem almatöltelékest is.  Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 dl tej 2,5 dkg élesztő 2 tojás 12 dkg margarin (vaj is lehet) 3 ek cukor 1 tojás a kenéshez Töltelék: 1 tábla csoki (lehet töltelékes is) fahéjas reszelt alma kandírozott gyümölcs Elkészítése: Az élesztőt pici tejben cukorral felfuttatom. A margarint habosra kikavarom a tojássárgájával, majd hozzáadom a lisztet és a kissé felvert tojásfehérjét, az élesztőt. Jól kidolgozom. Kicsit lágy tésztát kapok, de ez nem probléma, dagasztás közben a tál oldalát lisztezem és addig verem, ameddig elválik a táltól. 2 cipót formálok belőle. Az egyikbe keverek egy kis kandírozott narancsot is. Ezután 20 percig ruhával letakarva pihentetem. Lisztezett des