Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Croassan vagy hozzá hasonló


Többször sütöttem már croassant. Én az alábbi recept alapján szoktam készíteni, nagyon finom, puha, szinte omlós lesz a kifli. Családom nagyon szereti, a csokoládé töltelékes a kedvencük. Persze minőségi csokival lehet igazán finomat készíteni. Most még sütöttem almatöltelékest is. 

Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 tojás
12 dkg margarin (vaj is lehet)
3 ek cukor
1 tojás a kenéshez
Töltelék:
1 tábla csoki (lehet töltelékes is)
fahéjas reszelt alma
kandírozott gyümölcs

Elkészítése:
Az élesztőt pici tejben cukorral felfuttatom.
A margarint habosra kikavarom a tojássárgájával, majd hozzáadom a lisztet és a kissé felvert tojásfehérjét, az élesztőt. Jól kidolgozom. Kicsit lágy tésztát kapok, de ez nem probléma, dagasztás közben a tál oldalát lisztezem és addig verem, ameddig elválik a táltól.
2 cipót formálok belőle. Az egyikbe keverek egy kis kandírozott narancsot is. Ezután 20 percig ruhával letakarva pihentetem.
Lisztezett deszkán kör formára jó vékonyra kinyújtom, és mint a tortát 8 cikkre felszeletelem.
A kandírozott narancsos cipót az almával töltöm meg plusz még rakok bele tölteléknek is kandírozott narancsot.  A sima cipót pedig a kockákra tördelt csokival. Egy szeletbe 1-2 kocka csoki kerül. Majd feltekerem, mint a kiflit. Papírral kibélelt tepsibe rakom. A tetejét megkenem tojással és pirulásig sütöm előmelegített közép meleg sütőben.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...