Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: május 10, 2010

Brokkoli krémleves

Kép
A brokkoli krémlevest nem csak azért kedvelem, mert szerintem a krémlevesek közül az egyik legfinomabb, hanem magáról a növény élettani hatásáról is már sok jót hallottam. Bővebbet  itt olvashatunk róla. Hozzávalók: 50 dkg brokkoli 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 közepes burgonya 3-4 dkg vaj 1,2 l húsleves vagy 1 húsleves kocka 1 dl tejszín 1 tk ételkeményítő 2 szelet pirítós 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: Először is a  vöröshagymát, fokhagymát megtisztítom és apróra darabolom. A krumplit is megpucolom és kockára vágom. A brokkolit rózsáira szedem, megmosom. Én a brokkoli szárát is félig levágom és azt is felkockázom.  A vajon megdinsztelem a hagymákat, rárakom a brokkoli rózsákat és a szárat valamint a burgonyát és együtt még 3-4 percig párolom. Felöntöm a húslevessel (ha nincs vízzel és húsleveskockával), sózom, borsozom és fedő alatt puhára főzöm.  Kiszedem a zöldségeket és összeturmixolom (nem botmixerrel, hanem turmixal,