Hosszas keresgélés, nézelődés után (interneten, szakácskönyvekben) találtam kettő nagyon jó spárgareceptet, amit végül el is készítettem. Bevallom nálunk nagyon ritkán került eddig az asztalra, lehet azért, mert első találkozásom a spárgával nem a legszerencsésebb volt - de utólag rájöttem öreg volt a spárga. Most sikerült friss, gyenge spárgát beszereznem és nagyon finomat készíteni belőle.
Az egyik receptet Gizinél találtam, köszönöm neki, isteni finom lett.
Hozzávalók:
1 cs zöld spárga
1 cs baconszalonna
1 cs szeletelt sajt (füstölt is lehet)
Elkészítése:
Végül is nagyon egyszerű elkészíteni. A spárgákat megtisztítom, a fás részt eltávolítom, majd megsózom (enyhén, mert a baconszalonna is sós), borsozom.
3 spárgát összefogok és először a sajttal, majd a baconszalonnával körbetekerem. Arra ügyeljünk, hogy nagyjából mindenütt körbe legyen tekerve a spárga.
Egy tűzálló tálba helyezem őket és előmelegített közép meleg sütőben addig sütöm, míg a baconszalonna szép pirosra sül (kb.30 perc).
Ennyi idő alatt a spárga is finom puha lesz.
Még melegen tálalom.
3 spárgát összefogok és először a sajttal, majd a baconszalonnával körbetekerem. Arra ügyeljünk, hogy nagyjából mindenütt körbe legyen tekerve a spárga.
Egy tűzálló tálba helyezem őket és előmelegített közép meleg sütőben addig sütöm, míg a baconszalonna szép pirosra sül (kb.30 perc).
Ennyi idő alatt a spárga is finom puha lesz.
Még melegen tálalom.