Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Eperkrémleves tejszínnel illetve narancslével


Itt az eper szezon és végre saját termésből süthetek-főzhetek.
Kedvenc gyümölcsöm, ezért sok mindent szoktam belőle készíteni, főleg desszerteket, de levest is.

Isteni finom így tavasszal a friss eperből készült krémleves. 
Másik nagy előnye, hogy főzés nélkül, szinte 5-10 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:
50-60 dkg eper
5 dl hideg tej
2 dl habtejszín
3 ek méz
2-3 ek cukor
2 vaníliás cukor
fahéj

Elkészítése:
Az epret lecsumázom, megmosom. 10 dkg-nyit félrerakok a többit turmixgéppel pépesre turmixolom, majd hozzáadom a tejet, tejszínt, mézet, cukrot (ezt ízlés szerint, függ a gyümölcs édességétől is) és együtt még tovább turmixolom.  Ízesítem vaníliás cukorral, pici fahéjjal.
Hűtőbe rakom, tálalásnál beledarabolom a félrerakott epret, tejszínhabbal díszítem.

Lányom unszolására narancslével is elkészítettem. A tej helyett 0,5 l rostos narancslét öntöttem hozzá. Így is nagyon finom, egy kicsit talán pikánsabb, savanykásabb ízű, kifejezetten jó hűsítő lehet nagy melegben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...