Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Harcsapaprikás túrós csuszával




Régóta készülök már, hogy a harcsapaprikást elkészítsem, mert én ugyan még nem kóstoltam, de eddig mindenkitől azt hallottam, hogy nagyon finom. A minap aztán egyik ismerősömtől sikerült harcsát szereznem, így tervem valóra válthattam  (az a jó, ha nem nagy terve van az embernek könnyen valóra válthatja:)).
Túrós csuszát készítettem hozzá.

Hozzávalók:
1 kg harcsafilé
30 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
2 paprika
1 paradicsom
1 ek törött paprika
kevés erőspaprika (vagy erős pirosarany)
1 kis pohár tejföl (1,75 dl)
1 ek liszt

a túróscsuszához:
50 dkg csuszatészta
50 dkg túró
4 púpos ek tejföl

Elkészítése:
A harcsát megtisztítom, fejét levágom. A gerincnél végigvágva lefejtem a húst (filézem), majd  kb. 3x3 cm-es kockára felszelem és besózom. 

A füstöltszalonnát felaprítom és zsírjára sütöm. Kiszedem a pörcöt a zsírból, fele zsíron üvegesre pirítom a felkockázott vöröshagymát. A paprikát és paradicsomot is apró kockára darabolom, a hagymához adom, tovább pirítom, párolom. 

Lehúzva a tűzről belekeverem a törött paprikákat, visszarakom a tűzre és felöntöm egy pohárnyi vízzel. Sózom, borsozom és 10 percig párolom, majd belerakom a halszeleteket és együtt tovább párolom. Ha kell levét után pótolom.  

Mikor a hal kész (10-15 perc) kiszedem és a visszamaradt pörköltalapot behabarom. De előtte  leveszem a tűzről és kézimixerrel kicsit pürésítem, ami igazán sima, krémessé teszi a paprikás alapot. 
A tejfölt, lisztet simára keverem egy kevés vízzel, kiegyenlítem egy kis pörköltlével és állandóan kevergetve az alaphoz adom. 
Együtt összeforralom. Végül a  halszeleteket visszarakom.

Közben elkészítem a túrós csuszát. 
A tésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőzöm, majd leszűröm, tálba rakom és a maradék szalonnazsírral meglocsolom. 
A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tejfölt, sózom egy kicsit (vigyázva, mert a pörc is sós!) és én ezt mikróban összemelegítem. 
Végül összekeverem a tésztával és a pörccel.
A harcsapaprikással együtt tálalom, tejföllel meglocsolom.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...