Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Tejszínes szilvás pite


Szomszédasszonyom jóvoltából készítettem ezt a gyors szilvás süteményt. Annyi szilva termett a fájukon, hogy szinte roskadozik, így én is kaptam egy nagy kosárral. Nem csak a gyümölcs, hanem a recept is tőle való, ő már többször elkészítette és nagyon-nagyon finom.


Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg vaj (hideg)
6 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál tejszín

az öntethez:
3 tojás
3 dl tejszín
2 ek cukor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál liszt

50 dkg szilva (vagy bármilyen gyümölcs)
dió vagy mogyoró
1 ek fahéjas porcukor


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összemorzsolom, összedolgozom, de nem gyúrom. Félórára berakom a hűtőbe. 
Utána kinyújtom akkorára, hogy a formába rakva pereme is legyen. A formát  kivajazom, a tésztát beleterítem, oldalt jól felhúzigálom. Villával megszurkálom, majd megszórom vékonyan darált dióval vagy mogyoróval.
Tetejére bármilyen szeletelt gyümölcsöt rakhatunk. A szilvát kettőbe vagy negyedbe vágom, megszórom fahéjas porcukorral (csak akkor, ha nem elég édes a gyümölcs) és a tésztára egyenletesen szétterítem. Az öntet hozzávalóit összekeverem és a szilvára öntöm. 
Előmelegített 180 fokos sütőben sütöm, viszont elfelejtettem megnézni mennnyi ideig (kicsit majdnem túl is sütöttem), úgy 30-40 perc. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...