Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december 21, 2010

Karácsonyi csokis-diós mignonok

Kép
Egy kicsit munkaigényes és egy kis gyakorlatot kíván, de mignon kedvelőknek kihagyhatatlan. A kisfiamnak is ez a kedvenc sütije, ezért nálunk elég gyakran készül. Karácsonyra ezzel a díszítéssel készítem el, a hétvégén már ki is próbáltam. Hozzávalók a tésztához: 6 tojás 6 evőkanál cukor 6 púpos evőkanál liszt 2 evőkanál kakaópor 1  csomag sütőpor 1 dl olaj a krémhez: 20 dkg darált dió 3 dl tej 4 evőkanál liszt fél mokkáskanál fahéj reszelt citromhéj 10 dkg vaj 4 evőkanál porcukor a folyékony fondanthoz: 50 dkg cukor 2,5 dl víz 1 mokkáskanál ecet 2 evőkanál kakaópor  kevés baracklekvár Elkészítése: Az alapsüteményt érdemes előző nap elkészíteni, feldarabolni és jól lehűteni. Másnap készítjük el a mázat, amivel bevonjuk a lehűtött süteményt, így a meleg máz hamarabb rászárad. A liszthez szitáljuk a kakaóport és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, olajat  és fehéredésig keverjük. A tojásfe