Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Rakott brokkolis penne



Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé vegetáriánus ételnek tűnik ( mi meg nem vagyunk azok ugye). Végül úgy döntöttem, hogy csempészek bele egy kis húsfélét, így a hűtőmben éppen fellelhető sonkát és bacon szalonnát. Nagyon finom lett, még a férjem is megdicsérte, pedig ő nem egy tészta rajongó.

Hozzávalók: 
80 dkg brokkoli (most fagyasztott)
1 tk ételízesítő
1 cs penne tészta (50 dkg)
15 dkg bacon szalonna
15 dkg sonka
1 kis pohár tejföl (1,75 dl)
3 gerezd fokhagyma 
só, bors, oregano
10 dkg vaj
5 dl tej
2 evőkanál liszt
25 dkg reszelt sajt


A brokkolit rózsáira szedem, megmosom. 5 dkg vajon megfuttatom, kevés vizet öntök alá, rászórom az ételízesítőt és megpárolom.
Közben a tésztát is sós vízben kifőzöm. Miután kész lecsepegtetem, összekeverem a kis doboz tejföllel, a kockákra vágott sonkával, a zsírjára sütött baconszalonnával, a zúzott fokhagymával és egy kevés reszelt sajttal. 




Amíg ezek főnek elkészítem a sajtos besamelmártást: 5 dkg vajat olvasztok, hozzáteszem a 2 ek lisztet. Ezt  simára keverem, felengedem a tejjel, összeforralom majd hozzákeverem a sajt felét. 


Kivajazok egy jénai tálat, beleteszem a tészta felét, ráhalmozom a brokkoli felét, sózom, borsozom, megszórom egy kevés oreganóval, ráöntöm a sajtmártás egy harmadát, majd újrakezdem a rétegezést - tészta, brokkoli, fűszerezés, megmaradt sajtmártás. A maradék reszelt sajtot a tetejére szórom és sütőben addig sütöm, amíg a teteje kicsit pirulni kezd (20-25 perc).





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...