Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Gesztenyés szelet (sütés nélkül)


Nagyon mutatós, egyszerűen elkészíthető sütemény. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, nyári melegben is nyugodtan vállalkozhatunk rá. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.

Hozzávalók:
2 cs gesztenyemassza
35 dkg darált keksz
kb. 2 dl tej
1 vaníliás cukor

3 cs vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 ek cukor
15 dkg margarin (vaj)

1 cs babapiskóta (24 db)
2 dl tej
3 adag kávé
0,5 dl Amaretto (vagy rum, esetleg rumaroma)

4 dl tejszín + 1 habfixáló

Elkészítése:
A gesztenyemasszát elkeverem a keksszel és a tejjel, majd belenyomkodom egy normál méretű tepsibe (nálam ez 21x36 cm). Cukrot nem teszek hozzá, de kíván-e érdemes megkóstolni, mert ez függ a gesztenyemasszától illetve keksztől.
A pudingot megfőzöm a tejben, közben hozzáadom a cukrot. Mikor kész a puding félrehúzom a tűzről, hozzádobom a margarint és botmixerrel jól kikeverem. 
Felét ráöntöm a gesztenyemasszára. 


A tejet, kávét, amarettot összekeverem, a babapiskótákat belemártom, de csak egy pillanatra, hogy el ne ázzon nagyon. Rásorakoztatom a krém tetejére, utána a maradék pudingos krémet ráöntöm. Végül rásimítom a kemény habnak felvert tejszínt, amibe a habfixálót is beletettem (ha hulalát használunk nem kell fixáló). 


Pár órára berakom a hűtőbe és már szeletelhetem is. Tálalás előtt fahéjjal (kakaóporral, csokiforgáccsal) megszórom a tetejét.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...