Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Babapiskótás torta




Mostanában nem sok új receptet tettem fel a blogra, de ennek bizony elég nyomós oka van: november 3-án megszületett harmadik gyermekem:)). A kicsi és a két nagyobb fiam mellett bizony eddig nem sok időm volt, így hobbimat egy kicsit fel kellett függesztenem. 

Decemberben aztán következtek a születésnapok, ünnepek és újra kedvet kaptam  (na meg egy kis időt) a sütés-főzésre. Egyik-másikat sikerült lefotózni is, így most a sok ünneplés után talán lesz időm felrakni az oldalra. 

Nem nehéz elkészíteni ezt a babapiskótás tortát, amely nagy kedvenc lett a családban. Nagyon ízlett gyermekeimnek is az eper- és csokipuding párosítás.



Hozzávalók:
3 tojás
18 dkg liszt
15 ek cukor
6 ek víz
1 kk szódabikarbona

Krém:
1 cs eperpudingpor
1 cs csokipudingpor
6 dl tej
4 ek cukor

1 cs babapiskóta (+ tej az áztatáshoz)
baracklekvár
4 dl hulala tejszín

Csokimáz:
5 dkg vaj
2 ek kakaópor
5 ek porcukor
3 ek forróvíz


Elkészítése:
A tojássárgáját a vízzel és a cukorral habosra kikavarom. Kemény habnak felverem a tojásfehérjét. A liszthez hozzákeverem a szódabikarbónát. A tojássárgához apránként hozzáadom a lisztet és a
tojásfehérje habot.
Kizsírozott, lisztezett tortaformában közepes hőmérsékleten kisütöm.

Közben elkészítem a krémet.
A pudingokat megfőzöm 3-3 dl tejben. Hagyom kihűlni. A tejszínt felverem kemény habnak. A díszítéshez veszek ki belőle egy keveset a többit pedig belekeverem a pudingokba.
A piskótát kettévágom. Megkenem az eperpudinggal és a lekvárral. Majd rásorakoztatom a kicsit tejben beáztatott babapiskótát. Erre rákenem a csokipudingot és ráhelyezem a piskótalapot.

Elkészítem a csokimázat: A hozzávalókat gőz fölött felolvasztom. Egy kicsit hagyom hűlni, majd ráöntöm a tortára és végül a félretett tejszínhabbal díszítem.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...