Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Tejben vajban sült sajtos csirkecombok



Nagyon ízletes, puha lesz így a csirkecomb. Elég sűrűn szerepel az étlapunkon csirkehús, és hogy változatosabb ételeket tudjak belőle készíteni keresgélni kezdtem régi receptjeim között. Végül ennél kötöttem ki, mivel az alapanyagok is általában adva vannak a hűtőmben. Egyszerű elkészíteni, de mégsem a megszokott, sima sült csirkecomb.

Hozzávalók:
8 csirkecomb
8 szelet trappista sajt 
1/2 l tej
szárnyas fűszerkeverék
15 dkg reszelt sajt
5 dkg vaj 

Elkészítése:
A combokat enyhén sózom, megszórom a fűszerkeverékkel. 
A húsról a bőrt felhajtom és a szelet sajtokat alárakom. Hőállótálba vagy kis méretű tepsibe teszem és a tejet aláöntöm. Minden comb tetejére egy kis darab vajat rakok. 
Lefedem alufóliával és 170 fokon kb. 1 órahosszát sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom reszelt sajttal, majd visszarakva a sütőbe pirulásig sütöm. 
Nagyon finom, ahogy a tejben megsül a hús és a vaj és sajt is ráolvad a tetejére.
Sült burgonyával és franciasalátával tálalom. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...