Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február 5, 2011

Pudinggal töltött farsangi fánk

Kép
Itt a farsang ideje és természetesen ilyenkor a fánk sütés ideje is. Az én "kis"családom nagyon szereti, ilyenkor igencsak minden héten a kívánság listára kerül. Változatosság kedvéért most a kisült fánkokat pudingkrémmel töltöttem meg. Ezzel a recepttel szeretnék én is jelentkezni   VKF 40. fordulójára , amelyet  Tücsök Bogár hirdetett meg és a témája a fánk készítése hozzáillő mártással. Hozzávalók: 1 kg liszt 5 dkg élesztő 6 dl tej 4 ek porcukor 0,5 dl rum 4 tojás 5 dkg étolaj (vagy 10 dkg olvasztott vaj) 2 csipet só 1 bio narancs (citrom) reszelt héja (opcionális) Sütéshez : 1 l olaj  Mártás : 1 liter tej 2 cs pudingpor 6 ek cukor 3 dkg vaj Elkészítése: 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral felfuttatom az élesztőt. Én már ezt a műveletet is a dagasztógépben szoktam végeztetni. A tojásokat szétválasztom, jó kemény habbá felverem a tojásfehérjét.  Mikor az élesztő kész hozzászítálom a lisztet, hozzáadom a langyos tejet és