Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Baconba tekert csirkemáj


Több  helyen találkoztam már ezzel a recepttel, de gondoltam én is felrakom, mert ha egy gyorsan elkészíthető, egyszerű és nem utolsó sorban finom ételt akarsz készíteni, akkor ezt ajánlom. Nagylányom igen válogatós, de a csirkemájat nagyon szereti minden formában elkészítve, így ez is a kedvenc ételei közé tartozik. Vendégváró falatkáknak vagy főételnek is ideális. A ropogósra sült bacon már önmagában is fenséges, de a májjal kombinálva különleges ízhatást érünk el. Annál finomabb szerintem, minél kisebb adagokat, falatkákat csinálunk.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemáj
30 dkg baconszalonna
bors, majoránna
kevés tej, 2 gerezd fokhagyma

Először is  a csirkemájat megmosom, megtisztítom. 
Kettőbe vagy háromba vágom és fokhagymás tejbe kb.1 órát áztatom (ha nincs idő ez el is maradhat). 
A felszeletelt baconszalonnát is kettőbe vágom, a tepsit kikenem egy kis olajjal, a sütőt begyújtom. 
A májat kiveszem a tejből, jól lecsurgatom, ízesítem borssal, majoránnával és már tekerem is a baconszalonnába. Sózni nem kell, mert a baconszalonna elég sós. 
Szép sorban a tepsibe rakom és már teszem is a közép meleg sütőbe. Addig sütöm, míg szép piros nem lesz a szalonna (20- 30 perc). 
Krumplipürével és vegyes savanyúsággal tálalom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...