Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Bolognai spagetti, ahogy én készítem


Lehet, hogy "Bolognai spagetti" alapból hamarabb elkészíthető, de szerintem megéri az a 10-15 perces többlet munka, amivel tovább készül így az étel. Persze, ha nincs időm azért én is a gyorsabb változathoz folyamodok.


Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 fej vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
1púpos teáskanál bazsalikom
1 tk oregano
1 kk majoranna
1 kk chili paprika (ha gyerek nem eszik belőle)
só, bors ízlés szerint


20 dkg paradicsompüré
2 ek kechup
1-2 ek cukor
10 dkg reszelt sajt


2 evőkanálnyi libazsíron megdinsztelem a feldarabolt vöröshagymát. Ráteszem a darált húst, kicsit pirítom majd belenyomom a fokhagymát, rászórom a fűszereket és kb.1 dl vizet aláöntve párolom. 

Mikor már majdnem puha (10-15 perc) ráteszem a paradicsompürét, kechupot és még így is főzöm egy kicsit. Végén megkóstolom, ha kicsit savanykás 1- 2 ek cukorral ízesítem.

A tésztát a szokásos módon kifőzöm. 


Tálalásnál a tésztára szedek a húsos mártásból, reszelt sajttal megszórom.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...