Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: december 26, 2012

Florentin szelet

Kép
Eddig nem ismertem a Florentin szeletet, most sütöttem meg először, de azt hiszem nem utoljára.  Mutatós, egyszerű elkészíteni, lezárt dobozban tárolva egy hétig is nagyon finom marad. Egyedi ízvilágával karácsonyra, szilveszterre, de más alkalomra is ideális sütemény. A recept eredetileg Lajos Mari 66 karácsonyi édesség könyvéből való.  Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt 1 kk sütőpor 1 csipet só 18 dkg vaj vagy margarin 9 dkg porcukor 1 tojás  1 cs vaníliás cukor Hozzávalók a mandulás krémhez: 3 dl tejszín 5 dkg vaj 5 dkg méz 5 dkg porcukor 15-20dkg kandírozott gyümölcs (narancshéj, citromhéj, gesztenye) 15-20 dkg szeletelt mandula Díszítéshez 10 dkg csokoládé + 2 ek olaj Először az omlós tésztát készítem el. Gyorsan dolgozom, hogy a kéz melegétől a margarin ne olvadjon meg.  A lisztet összekeverem a sütőporral, sóval, belemorzsolom az apróra felkockázott margarint. Hozzáadom a cukrot, tojást, vaníliás cukrot és gyors mozdula