Tejszínes mustáros csirkemell


Este 7-ig dolgozom, így utána már csak egy egyszerűbb, gyors étel elkészítésére van időm. Első olvasásra ezért is találtam nagyon jónak Szepyke Mustáros csirkemell receptjét. Elkészítve igazat adtam neki -  napokig tudnám enni én is, annyira finom.
Este 9-kor sikerült lefotóznom ami látszik is, mert nem egy sikerült kép lett.
Ilyen későn már nem szoktam enni (elég az amit kóstolgatok főzés közben) így másnapra csomagoltam magamnak. Megállapítottam talán még finomabb lesz másnap, mert a hús a szaftot jobban magába tudja szívni.

Hozzávalók 4 fő részére:
1 kg csirkemell
2 fej lilahagyma
2 dl tejszín 20 % vegy 3 dl 10 %
6  ek magos dijone mustár
4 ek olaj
só, bors

A csirkemellet csíkokra darabolom. A hagymákat nagyobb szeletekre darabolom és az olajon megdinsztelem. Ráteszem a felcsíkozott csirkemellet és fehéredésig pirítom. Sózom, borsozom és ráöntöm a tejszínt, belekeverem a mustárt. Fedő alatt puhára párolom. 
Közben elkészítem a köretet. Most durum penne tésztát főztem hozzá, de tálalhatjuk rizzsel vagy sült krumplival is.
Szerintem diétás ételnek is jó, de csak kevés körettel.
Talán egy kk pirospaprikát érdemes beletenni, szebb színe lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta