Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Karamell krémes és tejszínes gyümölcsös mézes krémes



  • Két nagyon finom sütemény receptjét szeretném megosztani, amit még névnapomra készítettem. A lapokat a mézes krémes receptje alapján sütöttem ki. A tejszínes gyümölcsöshöz kakaós lapokat készítettem (5 dkg kakaóport tettem ugyanannyi liszt helyett).


    Karamell szelet krémje

    Hozzávalók: 30 dkg cukor, 1 l tej, 9 ek vaníliás pudingpor, 20 dkg margarin

    A cukrot megkaramellizálom, majd szép fokozatosan felöntöm fél l tejjel. Megfőzöm a vanília pudingot fél l tejben és ehhez hozzáöntöm a karamellás tejet. A margarint habosra kikavarom és mikor a karamellás pudingom kihűlt hozzákavarom. Ezzel a krémmel töltöm meg a világos mézes lapokat.



    Tejszínes gyümölcsös krémje

    Hozzávalók: 1 ltej, 20 dkg vaníliás pudingpor, 1 citrom, 1 kis pohár tejföl, 4 dl tejszín, szőlő, meggy stb-

    1 l tejben megfőzöm a vanília pudingot 8 ek cukorral. Mikor kész facsarok bele citrom levet és reszelek bele citromhéjat. 1 kis doboz tejfölt öntök bele és ezzel jól elkavarom. A tejszínt kemény habbá verem és a krémhez öntöm. Ha esetleg még kemény a krém akkor adok még hozzá felvert tejszínt annyit, hogy jó krémes legyen.

    A lapokat megkenem baracklekvárral meg a krémmel. Majd a krémet megszórom apróra felkockázott körtével és szőlővel. Vagy bármilyen gyümölcsöt lehet ami épp adódik, de én legtöbbször ezzel szoktam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...