Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Hólabda


Nagy fiam kérése volt ez a süti, mondván ha már nem lesz fehér karácsonyunk, legalább a Hólabda süti pótolja egy kicsit a fehér hó látványát. 
Többször elkészítettem már és tapasztalatból tudom, hogy nagyobb adagot kell sütnöm ahhoz, hogy biztos maradjon másnapra is. 
Ezzel a hozzávalóval gáztepsiben sütöm ki, így lesz kb. 40-45 db hólabda belőle.

Hozzávalók a vizes piskótához:
7 tojás, 35 dkg cukor, 30 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 1 cs. sütőpor, 14 ek víz
a krémhez:
0,8 l tej, 8 ek liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 10 ek cukor, 2 cs vaníliás cukor, 10-15 dkg kókuszreszelék
a tetejére: 
10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolaj

A szokásos módon elkészítem a piskótát. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét jó keményre felverem. A sárgájához hozzáadom a cukrot és a vizet, turmixal fehéredésig kevertetem. A tojásfehérje habhoz óvatosan hozzákeverem a sárgája krémet és a sütőporral, kakaóporral elvegyített lisztet. 

Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben előmelegített sütőben 180 fokon sütöm ki. Mikor kihűlt kettévágom és a legkisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatom.

Közben elkészítem a krémet is. A lisztet csomómentesre keverem kevesebb tejjel, majd hozzáadom a többi tejhez és sűrű krémmé főzőm. Gyakori keverés mellett kihűtöm. 
Közben a vajat habosra keverem a cukrokkal, majd hozzá adom a felfőzött krémhez, együtt krémesre keverem. Egy kis rummal vagy rumaromával is ízesíthetjük.
Kettő piskótakorongot krémmel összeragasztok, kívülről is megkenem az oldalát és meghempergetem a kókuszreszelékben. 
A csokit gőz fölött felolvasztom, hozzákeverem az olajat, végül a korongok tetejére csurgatom.

Nagyon mutatós, finom süti, családunk kedvence.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...