Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Raffaello szelet




Ünnepekre, alkalmakra ha süteményt kell sütnöm a kókuszos elmaradhatatlan. Sütöttem már kókuszos kockát,  kókuszos krémest, hólabdát, most utoljára raffaello szeletet. Választani nem tudnék közülük, mert mind nagyon-nagyon finom, talán a raffaello szelet azért győzne, mert a legegyszerűbb elkészíteni. Az alábbi hozzávalókkal egy 28x38 cm-es tepsiben sütöm ki. 
Hozzávalók:
Tésztához:
 9 tojásfehérje
30 dkg cukor
15 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
9 tojássárgája
2 vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg cukor
25 dkg margarin
2 kk mandula aroma
5-10 dkg kókuszreszelék a tetejére

A tojásfehérjét a cukorral jó keményre felverem, majd óvatosan hozzávegyítem a lisztet és a kókuszreszeléket.

Sütőpapírral kibélelt 28X38 cm-es tepsiben közepes lángon kb. 20 percig sütöm. Nem szabad sokáig sütni, mert nagyon kiszárad.

A tojássárgákat a két pudingporral 2 dl-nyi tejben elkeverem, hozzáadom a cukrot és a többi melegedő tejhez vegyítem, sűrűre főzöm. 
Lehúzom a tűzről és hozzákeverem a margarint, mandula aromát. Turmixal jó krémesre kikevertetem. 

Mikor a krém kihűlt a tésztára kenem, kókuszreszelékkel megszórom a tetejét. 



Normál, közepes méretű (22X35 cm) tepsiben is sütöttem már, akkor a hozzávalók: Tészta 6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék. Krém 6 tojássárgája, 1,5 cs vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 15 dkg cukor, 15 dkg margarin, 1 kk mandulaaroma, 5 dkg kókuszreszelék a tetejére.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...