Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Baconos fasirt muffin formában sütve


Igazán el vagyok maradva a posztolással, hiszen a képen szereplő baconos töltött fasirtot is még szilveszterre készítettem. Nem akarom, hogy feledésbe merüljön, ezért gyorsan begépelem most a receptet. Őszintén megmondva ez is eltart annyi ideig, mint amennyi idő alatt elő lehet készíteni ezt a vendégváráshoz is kiváló ételt. Ami nagy előnye a muffin formában sült baconba tekert fasirtnak, hogy összeállítás után a sütőnk végzi a többi munkát, ezenkívül nagyon finom ízt ad neki a baconszalonna kissé füstös íze. Én tojással töltöttem, de tehetünk bele sajtot, olivabogyót, uborkát stb.

Hozzávalók a fasirthoz:
50-60 dkg darált hús
2 zsemle
1 kisebb vöröshagyma
2 tojás 
só, bors, pirospaprika
4 gerezd fokhagyma

ezen kívül 12 szelet baconszalonna
6 főtt tojás


A fasirtot a szokásos módon összeállítom. 12 lyukas muffin formát baconszalonnával kibélelem, lyukakba kanalazom a fasirt felét,  kettőbe vágott főtt tojásokat a közepébe nyomom és betakarom a fasirt mások felével. Végül a baconszalonnák kilógó részét ráhajtom és előmelegített középmeleg sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöm.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...