Brokkolikrémes palacsinta



Vendégeket vártam, amire többek között egyik menü hortobágyi palacsinta volt. Mivel a vendégeim között vegetáriánus is volt így neki brokkolikrémes palacsintát készítettem. Nagy sikert aratott a többiek között is, akik megkóstolták.Többen elkérték a receptjét.


Hozzávalók:

Palacsinta az alaptészta szerint
1 fej brokkoli
12,5 dkg mascarpone sajt
3 gerezd fokhagyma
Besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
2 ek liszt
0,5 l tej
10 dkg reszelt sajt

Az alaprecept alapján kisütöm a palacsintákat annyi különbséggel, hogy cukrot nem teszek bele.
Brokkolit kevés sós vízben megpárolom. Leszűröm, és turmix géppel pépesítem. 
A brokkolikrémet összekeverem a mascarpone sajttal, sóval, borssal és a szétnyomott fokhagymával ízesítem. Megtöltöm a palacsintákat úgy, hogy háromszögletűre lehessen hajtani, majd sütőtálba fektetem őket, egy kicsit egymásra is érhetnek.

Elkészítem a besamel mártást: a vajból, lisztből világos rántást készítek, s a tejjel feleresztve, állandó keverés mellett lágy tejföl sűrűségű mártást készítek. Ízesítem sóval, reszelt szerecsendióval, majd a palacsintákra öntöm, megszórom a reszelt sajttal.




Forró (180-200 fokos) sütőbe teszem, s addig sütöm, míg a sajt a tetején szép aranybarna lesz.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mákos kókuszos almás szelet liszt és cukor mentes

Pacalpörkölt

Hortobágyi húsos palacsinta