Kiemelt bejegyzés

Rakott brokkolis penne

Régóta készülök már ezt az ételt elkészíteni, de valahogy mindig halasztottam. Talán azért, mert az eredeti recept szerint eléggé v...

Brokkolikrémes palacsinta



Vendégeket vártam, amire többek között egyik menü hortobágyi palacsinta volt. Mivel a vendégeim között vegetáriánus is volt így neki brokkolikrémes palacsintát készítettem. Nagy sikert aratott a többiek között is, akik megkóstolták.Többen elkérték a receptjét.


Hozzávalók:

Palacsinta az alaptészta szerint
1 fej brokkoli
12,5 dkg mascarpone sajt
3 gerezd fokhagyma
Besamel mártáshoz:
5 dkg vaj
2 ek liszt
0,5 l tej
10 dkg reszelt sajt

Az alaprecept alapján kisütöm a palacsintákat annyi különbséggel, hogy cukrot nem teszek bele.
Brokkolit kevés sós vízben megpárolom. Leszűröm, és turmix géppel pépesítem. 
A brokkolikrémet összekeverem a mascarpone sajttal, sóval, borssal és a szétnyomott fokhagymával ízesítem. Megtöltöm a palacsintákat úgy, hogy háromszögletűre lehessen hajtani, majd sütőtálba fektetem őket, egy kicsit egymásra is érhetnek.

Elkészítem a besamel mártást: a vajból, lisztből világos rántást készítek, s a tejjel feleresztve, állandó keverés mellett lágy tejföl sűrűségű mártást készítek. Ízesítem sóval, reszelt szerecsendióval, majd a palacsintákra öntöm, megszórom a reszelt sajttal.




Forró (180-200 fokos) sütőbe teszem, s addig sütöm, míg a sajt a tetején szép aranybarna lesz.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...