Bejegyzések

Kérdések és válaszok

Bianka és Gizi kért fel, hogy az alábbi kérdésekre válaszoljak: 1. Mi lenne, ha nyernék a lottón... Nem lottózom, tehát ilyen "veszély" nem fenyeget. De azért én is végig gondoltam, mire költeném, ha egy nagy összeghez jutnék. Először is szűkebb családomat és kedves ismerőseimet segíteném, utána adományoznék a beteg és rászoruló gyerekek megsegítésére. Esetleg ingatlanba fektetném illetve hagynék a bankban is a jövőre gondolva. 2. Rossz szokásom... Imádom az édességet, mindegy milyen formában: csokoládé, sütemény, desszert jöhet. 3. Koffein... Reggel és délben fél adag tejszínhabos kávé. 4. Színeim... Kedvencem a fekete, piros, fehér és a terrakotta. 5. Mi van most rajtam... Farmernadrág, fekete pulcsi, piros kardigán és fekete bokacsizma. 6. Háziállat... Bogyó puli kutyánk és Kacér a kedves kanca lovunk. 7. 10 év múlva hol látom magam... Remélem a konyhámban, amint az unokák körbevesznek sütés-főzés közben. 8. Legutóbbi nagyo

Almás piskóta tejszínhabbal

Kép
Anikó szülinapjára készítette el ezt az egyszerű, de mégis nagyon finom kis süteményt. Az alapötlet Anitól származik, nála látta meg először. Tényleg nem kell neki nagy előkészület, ha van otthon tojás, alma és hullala tejszín gyorsan elkészíthető finomság. A napokban családom is édességre éhezett, hát gyorsan én is megsütöttem.  Hozzávalók a piskótához: 10 tojás 10 púpos ek liszt 1 sütőpor 10 ek cukor hozzávalók a töltelékhez: 4- 5 db alma 5 dkg porcukor (ízlés szerint) 1 tk fahéj tetejére:  5 dl hulala tejszín táblás csoki Elkészítése:  Tulajdonképpen piskótát készítek 10 tojásból. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukorral mixerrel habosra kikevertetem. A tojásfehérjét egy csipet sóval jó keményre felverem. A kikevert sárgájához hozzákeverem az előzőleg sütőporral elvegyített lisztet és óvatosan kevergetve hozzáadom a tojásfehérje habot.  Mikor kész közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm és erre rakom az elkészített almát.

Ananászos currys sertésragu

Kép
Változatosság kedvéért most megpróbálkoztam egy indiai étel elkészítésével. Kicsit azt hiszem nekünk szokatlan ízhatású ez az édes- savanyú mártással készített étel, de kifejezetten finom. Hozzávalók:  60 dkg karaj (vagy csirkehús)  1 ananász konzerv  1 tojássárgája  1/2 citrom leve  2 evőkanál liszt 3 evőkanál olaj  1 fej vöröshagyma 1 kis doboz paradicsompüré  1 mokkás kanál curry por  só, őrölt bors ízlés szerint Elkészítése: A lisztet, tojássárgáját, citromlét, sót, 3 ek. ananászlét összekeverem és ebbe belerakom a a felcsíkozott húst. Jól megforgatom benne, és legalább félórára félreteszem. Közben a vöröshagymát megtisztítom és apróra darabolom, majd kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a mártásos husit, ízlés szerint sózom, borsozom és jól átsütöm.  Ha kész tűzállótálba szedem. A visszamaradt levébe beleteszem a curry port, a paradicsompürét és a leszűrt ananász kockákat. Ezt is mártás sűrűségűre hígítom az ananászlével, összeforralom és a húsra

Sárgarépa krémleves "margarétával"

Kép
Lizától születésnapomra szakácskönyvet kaptam többek között. Ebből lestem ki ezt a nagyon finom levest. A tányér amibe szervírozva van a férjem és a fiúk ajándéka. A díszítés a férjem keze nyomát dicséri. Hát gyakrabban is belátogathatna a konyhába! Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1/2 kg sárgarépa 1 ek olaj 2 húsleves kocka 1 dl tejszín 5 ek lisztből rántás bors Díszítés : felkarikázott répa újhagyma Elkészítés: A megtisztított hagymát apróra vágom. A megpucolt sárgarépát felkarikázom. Majd ezeket forró olajon megdinsztelem. Felöntöm 3 dl vízzel és hozzáadom a húsleves kockát és 5 percig főzöm. A megpuhult répát szitán áttöröm, majd felöntöm 1,2 dl hideg vízzel, hozzáadom a tejszínt is. Az egészet felfőzöm. 5 ek lisztből rántást készítek, amit hozzáöntök a leveshez állandó kevergetés mellett. Borssal ízesítem. Só már csak nagyon kevés kell bele, ízlés szerint. Végül a díszítést is elkészítem: A répakarikának a közepét kiveszem. Ez lesz a margarétám közepe. A szi

Blogok mögötti emberek, akik belecsöppentek életünkbe

Kép
Gabriellától kaptuk ezt a nagyon kedves díjat. Igazán köszönjük, hogy gondolt ránk még a nagyon kellemes elfoglaltsága közben is (kicsi lánya most kb. 2 hónapos).  Ő is, mint a többi rendszeresen látogatott blogtársam bizony életem, életünk igen fontos része lett, hiszen mindennap alig várjuk, hogy bekukkanthassunk  "konyhájukba".  Mivel ezt a díjat látom, már nagyon sokan megkapták, így én név szerint nem küldöm tovább, hanem mindenkinek szeretettel ajánlom, aki bennünket látogat és azoknak is akikhez mi nézünk be nap mint nap.