Bejegyzések

100. olvasónk és egy aranyos díj!

Kép
Először is szeretettel köszöntjük a blogunkra bejelentkezett 100. olvasónkat.  Aicus fogadd ezt a virágcsokrot ez alkalomból! Természetesen a többi kedves olvasónknak is nagyon örülünk, hisz megtiszteltetés számunkra, hogy oldalunkat rendszeresen látogatják, tehát nekik is küldjük a virágcsokrot.  Amikor elindítottuk blogunkat nem is gondoltuk, hogy ennyi kedves emberrel megismerkedhetünk és reméljük, hogy ez nem szakad meg akkor sem, ha most egy kicsit ritkábban tudunk majd jelentkezni. Ezenkívül szeretnénk megköszönni Mariananak e díjat amit blogunknak ajándékozott, nagyon aranyos, hogy gondolt ránk. Mivel nekünk mindenki nagyon fontos és kedves, így tovább küldjük mindazoknak, aki hozzánk benéz, megtisztel bennünket látogatásával, kommentjeivel. Nagyon köszönjük, és továbbra is szeretettel várunk mindenkit!!!

Oroszkrém torta szülinapra

Kép
Először is azt szeretném megírni mi az oka annak, hogy ritkábban tudunk jelentkezni, recepteket felrakni. Nem azért, hogy nem akarjuk vagy nem szeretünk vele foglalkozni, sőt nagyon is megkedveltük. Azt hiszem nem egyedül vagyunk akik úgy gondoljuk, hogy egy nagyon jó kis közösség alakult ki, igaz csak virtuálisan.  Kedvenc oldalainkhoz mi is sűrűn be-benézünk, vagy ők látogatnak meg és írnak kedves kommenteket. Egyszerűen csak az időnkbe nem fér bele, nekem azért, mert nemsokára megszületik harmadik gyermekem, Liza pedig másodállást vállalt, tehát teli munkával. De ha van időnk természetesen jelentkezünk, végleg nem tününk el. Minden kedves új és régi olvasónkat illetve idelátógatót szívesen látunk oldalunkon, jó nézelődést továbbra is receptjeink között, reméljük sikerül mindenkinek kedvére valót találni. Most pedig nemrég készített tortám receptjét szeretném felrakni, amit ismerősöm 60. születésnapjára készítettem. Az oroszkrém torta receptjét már leírtam itt , de most új

Tejszínes szilvás pite

Kép
Szomszédasszonyom jóvoltából készítettem ezt a gyors szilvás süteményt. Annyi szilva termett a fájukon, hogy szinte roskadozik, így én is kaptam egy nagy kosárral. Nem csak a gyümölcs, hanem a recept is tőle való, ő már többször elkészítette és nagyon-nagyon finom. Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt 10 dkg vaj (hideg) 6 dkg cukor 1 tojás 2 evőkanál tejszín az öntethez: 3 tojás 3 dl tejszín 2 ek cukor 1 vaníliás cukor 2 evőkanál liszt 50 dkg szilva (vagy bármilyen gyümölcs) dió vagy mogyoró 1 ek fahéjas porcukor Elkészítése: A tészta hozzávalóit összemorzsolom, összedolgozom, de nem gyúrom. Félórára berakom a hűtőbe.  Utána kinyújtom akkorára, hogy a formába rakva pereme is legyen. A formát  kivajazom, a tésztát beleterítem, oldalt jól felhúzigálom. Villával megszurkálom, majd megszórom vékonyan darált dióval vagy mogyoróval. Tetejére bármilyen szeletelt gyümölcsöt rakhatunk. A szilvát kettőbe vagy negyedbe vágom, megszórom fahéjas

Töltött cukkini

Kép
Zöldségek közül talán legjobban a cukkinit kedvelem, mert igen változatos kajákat lehet belőle kihozni (leves, főzelék, sütve, rántva, vagy bármilyen zöldséggel készült ételhez felhasználható). Most legutoljára töltött cukkinit készítettem. Ismerősöm szerint levest is nagyon finomat lehet belőle főzni, úgyhogy legközelebb majd azt készítek. Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 50 dkg darált hús 1 kis csésze rizs só, bors, piros paprika 2 db közepes nagyságú cukkini 1 doboz tejföl Elkészítése:   A felkockázott hagymát odateszem dinsztelni. Majd ráöntöm a rizst és a húst.   Sóval, borssal és piros paprikával fűszerezem. Vizet öntök rá, együtt puhára párolom.   Közben a cukkiniket megmosom, kettévágom (n em szoktam megpucolni) és a belsejét  kivájom úgy, hogy 1-2 cm széle maradjon.  Fiatalabb, vagy kisebb cukkini kivájt részét felkockázva hozzáadom a töltelékhez. Végül a kész húsos tölteléket a cukkinikra halmozom, tejföllet megkenem a tetejét és h

Kis békák gyerekzsúrra

Kép
Az ötlet, hogy békát készítsünk a nagyfiamnak jutott eszébe, ugyanis a nyaralásunk alatt betértünk a soltvadkerti Cukrászdába , ott találtunk rá ezekre a kis zöldségekre. Persze Olikám szeret minden újdonságot azonnal kipróbálni, mondván úgy is jön nemsoká az öccse születésnapja, arra is jó lesz, ha beválik. Így az első adandó alkalommal, mikor  a nyaralásból hazatértünk el kellett készítenünk. Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz     10 dkg vaj   10 dkg porcukor   2 ek kakaópor 1 cs vaníliás cukor   1 ek rumaroma   2 dl meggylé 1/2 cs kókuszreszelék   1 mandulaaroma Elkészítése: A háztartási kekszet elkeverem  a felolvasztott vajjal, porcukorral,  vaníliás cukorral és kakaóval. Hozzáadom a rumaromát és  meggylét.  Nedves kézzel kúpokat  formálok a masszából, megpróbálok békás külsőt kölcsönözni neki. Majd megforgatom a mandulaaromával zöldre festett kókuszreszelékben. A béka nyelvét kimaradt fondantból (lehet piros gumicukorból is), a szemet