Bejegyzések

Díjat kaptunk!

Kép
Egy nagyon kedves díjat kaptunk Emőkétől a BalhÉtterem blog írójától, amit ezuton is köszönünk. Én személy szerint nagyon szeretek hozzá járni, szeretem a stílusát, az írásait, tetszenek a receptjei ezért legszívesebben elsősorban neki küldeném vissza a díjat. A díjhoz azonban szabályok is tartoznak. Íme: Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót . Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.  Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről. Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van. Tudom, hogy az ilyen elismerő díj és egy kedves hozzászólás milyen jól esik és milyen nagy lendületet tud adni, ezért legszívesebben mindenkinek

Almás krémes

Kép
Ezt a sütit is még karácsonyra készítettem közkívánatra. De nekem is ez a kedvencem. Hozzávalók: 1,5 kg alma 6 tojás 25 dkg cukor 12 ek víz 6 ek olaj  30 dkg liszt 1 tk szódabikarbóna 1 ek kakaó 2 ek fahéjas porcukor Krémhez 5 dl tej 2 cs vaníliás pudingpor 15 dkg porcukor 25 dkg vaj (margarin) csoki forgács Elkészítése: Az almát megpucolom és vékonyra felszeletelem. A gáztepsibe alufóliát terítek és erre szépen szorosan felsorakoztatom az almát. Tetejét fahéjas porcukorral megszórom. A tojássárgáját cukorral, vízzel, olajjal fehéredésig kikavarom. A tojásfehérjét kemény habbá felverem. Ezután a liszthez hozzákavarom a szódabikarbónát, majd apránként hozzáadom a tojássárgához a tojásfehérjével együtt. Ennek a masszának a felét ráöntöm az almára. A másik feléhez kakaót keverek és ezt is ráöntöm. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten mint a piskótát kisütöm.  Mikor kész kiborítom a tepsiből és lehúzom róla az alufóliát. Közben elk

Tejben vajban sült sajtos csirkecombok

Kép
Nagyon ízletes, puha lesz így a csirkecomb. Elég sűrűn szerepel az étlapunkon csirkehús, és hogy változatosabb ételeket tudjak belőle készíteni keresgélni kezdtem régi receptjeim között. Végül ennél kötöttem ki, mivel az alapanyagok is általában adva vannak a hűtőmben.  Egyszerű elkészíteni, de mégsem a megszokott, sima sült csirkecomb. Hozzávalók: 8 csirkecomb 8 szelet trappista sajt  1/2 l tej szárnyas fűszerkeverék 15 dkg reszelt sajt 5 dkg vaj  Elkészítése: A combokat enyhén sózom, megszórom a fűszerkeverékkel.  A húsról a bőrt felhajtom és a szelet sajtokat alárakom. H őállótálba vagy k is méretű tepsibe teszem és a tejet aláöntöm. Minden comb tetejére egy kis darab vajat rakok.  Lefedem alufóliával és 170 fokon kb. 1 órahosszát sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom reszelt sajttal, majd visszarakva a sütőbe pirulásig sütöm.  Nagyon finom, ahogy a tejben megsül a hús és a vaj és sajt is ráolvad a tetejére. Sült burgonyával és franciasalátával tála

Túró torta

Kép
Újabb tortát sütöttem. Ezúttal a 19 éves unokatesómnak kellett sütnöm. Az volt a kívánsága, hogy túrós legyen, de ne legyen a túró benne szemcsés vagy darabos. Ezért botmixerrel jól átdolgoztam. Arra gondoltam, hogy a zselé se folyjon le, ezért sütöm a piskóta egy részét gyümölcstorta formában. Mikor elkészítettem a krémet egy kicsit kevésnek találtam, ezért kevertem még bele a 2 joghurtot. Nagyon finom, krémesre sikerült így, az ünnepeltnek is nagyon ízlett. Hozzávalók: 6 tojásos vizes piskóta >>>>>> Krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor 3 dl tej 7 ek cukor 3 dkg margarin 50 dkg túró 0,5 dl hulala tejszín 2 doboz 110 g-os Danone vaníliás joghurt Zselé: 2 dl forró víz 3 dl málnaszörp 25 gr zselatin Elkészítése: A vizes piskótának elkészítem a tésztáját (kakaópor helyett is lisztet mérek). A massza felét a gyümölcstorta formába, a másik felét 26 cm-es tortaformába sütöm ki. Közben elkészítem a krémet:  Megfőzöm a

Sajtos rúd egyszerűen

Kép
Nagyon finom, ropogós rágcsálnivaló. Szilveszter előtt találkoztam volt osztálytársammal, ő ajánlotta ezt a gyorsan elkészíthető, finom, nem macerás receptet. Kezdőknek is ajánlom, szinte elronthatatlan. Akár előző este is gyorsan összeállítható, majd hűtőbe rakva másnap rövid idő alatt kisüthető. Még jó, hogy dupla adagnak fogtam neki, mert felét még melegében megettük. Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg vaj vagy margarin 15 dkg reszelt sajt (+ 5 dkg a tetejére) 2 mokkás kanálnyi só 2 tojássárgája (+1 a tetejét megkenni) 1 sütőpor 1/2 dl tejföl A hozzávalókat jól összegyúrom és pár órára hűtőbe teszem. Lisztezett deszkán fél cm-esre kinyújtom, megkenem tojássárgával, megszórom reszelt sajttal, kb. 1x8 cm-es csíkokra vágom és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütöm. Lehet a tetejét sajt helyett köménymaggal, szezámmaggal megszórni. Ugyanolyan finom, kívül ropogós, belül omlós marad napokkal később is, mint amilyen frissen, ezért érd