Bejegyzések

Újabb kedves díj!

Kép
Díjat kapni mindig jó eső érzés, így van ez most is, hisz Angi Angéla meglepet  ezzel a csodálatos díjjal. Nagyon köszönöm neki. A díjra vonatkozó szabályok: 1. Köszönd meg akitől kaptad. 2. Tedd ki a logót a blogra. 3. Linkeld be, akitől kaptad. 4. Add tovább további hét blogosnak. 5. Linkeld be őket. 6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket. 7. Árulj el magadról hét dolgot. A 7. pontra már megadtam a választ itt , mást most sem tudok írni. Kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel küldeném tovább a díjat. Lehet, hogy már többen is illetve többször is megkaptátok, de azért remélem még örömmel fogadjátok és eldöntitek tovább külditek-e. A sok kedvenc közül tehát néhány: Bianka - Kiskonyhám ízei Gizi receptjei - Várok mindenkit Mézigörl - Mézes finomságok Farkas Vilmos Benc-E-mőke - BalhÉtterem Gesztenye - Gesztenye receptjei Gyöngyi - Pszichowellness-konyha  

Citromos máktorta

Kép
Ez a torta keresztapukám szülinapjára készült. Az alapötlet Citromhabtól származik. Szerettem volna, hogy igazán mákos legyen a tésztája. Hát sikerült. Az ünnepelt szerint a citromos krémmel nagyon finom lett. Hozzávalók: 5 tojás 18 dkg cukor 10 ek víz 5 ek olaj  8 dkg liszt 16 dkg darált mák 1 tk szódabikarbóna Krémhez 20 dkg vaj 3 cs vaníliás pudingpor 1 l tej 10 ek cukor 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve Elkészítése: A tojássárgáját a cukorral, az olajjal és a vízzel kikavarom. Majd hozzáadom a szódabikarbónás liszttel elkevert mákot, végül óvatosan hozzákeverem a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Tortaformában kisütöm. Közben elkészítem a krémet. Megfőzöm a pudingot a cukorral. Mikor kész hozzákeverem a citromhéját és a levét. Ha kihűlt hozzáadom a habosra kikevert vajat. Ezzel a krémmel töltöm meg a tortát. A tetejét darált mákkal szórom meg.

Díjat kaptunk!

Kép
Egy nagyon kedves díjat kaptunk Emőkétől a BalhÉtterem blog írójától, amit ezuton is köszönünk. Én személy szerint nagyon szeretek hozzá járni, szeretem a stílusát, az írásait, tetszenek a receptjei ezért legszívesebben elsősorban neki küldeném vissza a díjat. A díjhoz azonban szabályok is tartoznak. Íme: Írj egy bejegyzést, amelyben közzé teszed a Liebster-Blog képet, és másold be ezt az útmutatót . Linkeld be annak a személynek a blogját, akitől a díjat kaptad, és hagyj nála egy hozzászólást, hogy elfogadod a díjat, és add meg a bejegyzésed elérhetőségét.  Ezután gondolkodj el, melyik az a 3-5 blog, amelyiknek tovább szeretnéd adni a díjat, linkeld be őket a bejegyzésedbe, és értesítsd őket egy hozzászólásban a jelölésről. Tehetséges kezdő blogolókat részesíts előnyben, ne olyanokat jelölj, akiknek több 100 követője van. Tudom, hogy az ilyen elismerő díj és egy kedves hozzászólás milyen jól esik és milyen nagy lendületet tud adni, ezért legszívesebben mindenkinek

Almás krémes

Kép
Ezt a sütit is még karácsonyra készítettem közkívánatra. De nekem is ez a kedvencem. Hozzávalók: 1,5 kg alma 6 tojás 25 dkg cukor 12 ek víz 6 ek olaj  30 dkg liszt 1 tk szódabikarbóna 1 ek kakaó 2 ek fahéjas porcukor Krémhez 5 dl tej 2 cs vaníliás pudingpor 15 dkg porcukor 25 dkg vaj (margarin) csoki forgács Elkészítése: Az almát megpucolom és vékonyra felszeletelem. A gáztepsibe alufóliát terítek és erre szépen szorosan felsorakoztatom az almát. Tetejét fahéjas porcukorral megszórom. A tojássárgáját cukorral, vízzel, olajjal fehéredésig kikavarom. A tojásfehérjét kemény habbá felverem. Ezután a liszthez hozzákavarom a szódabikarbónát, majd apránként hozzáadom a tojássárgához a tojásfehérjével együtt. Ennek a masszának a felét ráöntöm az almára. A másik feléhez kakaót keverek és ezt is ráöntöm. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten mint a piskótát kisütöm.  Mikor kész kiborítom a tepsiből és lehúzom róla az alufóliát. Közben elk

Tejben vajban sült sajtos csirkecombok

Kép
Nagyon ízletes, puha lesz így a csirkecomb. Elég sűrűn szerepel az étlapunkon csirkehús, és hogy változatosabb ételeket tudjak belőle készíteni keresgélni kezdtem régi receptjeim között. Végül ennél kötöttem ki, mivel az alapanyagok is általában adva vannak a hűtőmben.  Egyszerű elkészíteni, de mégsem a megszokott, sima sült csirkecomb. Hozzávalók: 8 csirkecomb 8 szelet trappista sajt  1/2 l tej szárnyas fűszerkeverék 15 dkg reszelt sajt 5 dkg vaj  Elkészítése: A combokat enyhén sózom, megszórom a fűszerkeverékkel.  A húsról a bőrt felhajtom és a szelet sajtokat alárakom. H őállótálba vagy k is méretű tepsibe teszem és a tejet aláöntöm. Minden comb tetejére egy kis darab vajat rakok.  Lefedem alufóliával és 170 fokon kb. 1 órahosszát sütöm. Leveszem az alufóliát, megszórom reszelt sajttal, majd visszarakva a sütőbe pirulásig sütöm.  Nagyon finom, ahogy a tejben megsül a hús és a vaj és sajt is ráolvad a tetejére. Sült burgonyával és franciasalátával tála