Bejegyzések

B.Ú.É.K. 2012

Minden kedves olvasónknak és blogtársunknak egészségben, boldogságban gazdag Új Esztendőt Kívánunk!

Piskótatekercs lekvárral

Kép
Egy egyszerű és nagyszerű sütemény, nagylányom kedvence. Felhívta a figyelmem el ne felejtsem lefotózni és felrakni a blogra, mert így ő is hamarabb nekifog esetleg elkészíteni, ha ránéz a képre és megkívánja. Jó sütkérezést kislányom!:) Hozzávalók: 6 tojás 6 ek cukor 6 púpos ek liszt fél sütőpor 700 g sárgabarack lekvár A tojásokat szétválasztom, a sárgájához 3 ek cukrot teszek és jól kikeverem. A tojásfehérjét felverem, mikor majdnem kész hozzáadok 3 ek cukrot és így verem készre. Majd óvatosan hozzávegyítem a sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.  Gáztepsit sütőpapírral kibélelek, beleöntöm a piskótát, elsimítom és előmelegített, közép meleg sütőben (170 fokos) 15-20 perc alatt kisütöm.  Mikor kész kiveszem a sütőből és még forrón a sütőpapírral együtt feltekerem és így hagyom kihűlni.  Mikor kihűlt kitekerem és megkenem a baracklekvárral, majd jó szorosan feltekerem most már a sütőpapír nélkül. Tálalásnál porcukorral meghintem.

Gesztenye rolád

Kép
Mikor gyermekemet megkérdeztem mit süssek karácsonyra nem nagy óhaja volt - lekváros piskótatekercset kért, mivel az a kedvenc sütije. Óhaja parancs, neki is láttam, de hogy másnak is kedvezzek kettő piskótát készítettem - az egyik lett lekváros a másik pedig gesztenyekrémes. 12 tojásból készítettem a piskótamasszát és két gáztepsiben egyszerre sütöttem ki légkeveréses sütőben. A lekváros tekercset a következő posztban mutatom be, most a gesztenye rolád receptjét írom le. Hozzávalók a piskótatésztához 6 tojás 6 ek cukor 6 púpos evőkanál liszt fél cs sütőpor Krémhez: 1 cs vaníliás pudingpor 4 dl tej 10 dkg vaj vagy Ráma 10 dkg porcukor 25 dkg gesztenyemassza továbbá:  25 dkg gesztenyemassza 20 dkg étcsoki 2 ek-nyi olaj A tojásokat szétválasztom, a sárgájához 3 ek cukrot teszek és jól kikeverem. A tojásfehérjét felverem, mikor majdnem kész hozzáadok 3 ek cukrot és így verem készre. Majd óvatosan hozzávegyítem a sárgáját és a sütőporral elkevert lis

BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!

Kép
Szeretetben gazdag, szép karácsonyt kívánunk mindenkinek!:)

Marika szelet

Kép
Anyukám kedvence ez a sütemény, de én is szeretem nem csak enni, hanem készíteni is.:) Viszonylag elronthatatlan, csak arra kell ügyelni, hogy legalább 1-2 nappal előbb kisüssük, mert így tud kellően megpuhulni és az ízek is ennyi idő alatt érnek össze. Hozzávalók a tésztához: 70 dkg liszt 2 kk szódabikarbóna 2 evőkanál méz 25 dkg cukor 15 dkg vaj vagy Rama 3 tojás kb. 8 ek tej 1 ek kakaópor a krémhez: 1 l tej 10 ek. liszt 2cs vaníliás cukor vagy vanília kivonat 2 ek kakaópor 30 dkg vaj vagy Rama 25 dkg porcukor rum aroma tetejére: 15 dkg étcsoki 1 ek olaj A tészta hozzávalóit összegyúrom, tejet annyit adok hozzá, hogy jól nyújtható tésztát kapjak. Három felé veszem és egy részbe 1 ek kakaóport belegyúrok. Gáztepsi (35x35 cm) nagyságúra kinyújtom, majd a tepsi lisztezett hátulján egyenként kisütöm a lapokat (vigyázzunk nehogy túl süssük).  A krémhez a lisztet kevés tejjel csomómentesre kikeverem, majd hozzáadva a többi tejet állandó k