Bejegyzések

Fusilli csirkemájjal, zöldborsóval, sajtmártással

Kép
Munkából hazafelé azon gondolkodtam mit is készítsek gyorsan családomnak vacsorára. A tv2 Stahl Judit receptes műsorában láttam egy nagyon jó csirkemájas receptet és mivel nagylányom kedvence a csirkemáj ennél a receptnél maradtam. Útközben hazafelé bevásároltam hozzá és hazaérve gyorsan neki fogtam az elkészítésének. Hozzávalók összeszedése közben jöttem rá, hogy elfelejtettem mascarpone sajtot venni. Kitaláltam, hogy krémsajt helyett sajtos besamell mártást készítek. Nagyon fincsi lett, gyermekem is megdicsérte. Legközelebb elkészítem mascarpone krémsajttal is, majd leírom a tapasztalatom. Itt a videó az eredeti receptről, ahogy Stahl konyhájában készül. Hozzávalók:  40 dkg fusilli tészta 60 dkg csirkemáj 45 dkg zsenge zöldborsó fagyasztott 10 dkg vaj fél dl olaj 3 fej fokhagyma 1 cs petrezselyemzöld Sajtos besamell mártáshoz: 2 púpos ek liszt 5 dl tej 2 dl tejszín 15 dkg félkemény sajt só, bors, szerecsendió A májat 2x2 cm-re darabolom. A fokhag

Babsaláta kukoricával

Kép
A világ legegyszerűbb és legfinomabb salátája  - szerintünk, de akik megkóstolták már nálam ugyanez  a véleményük. Babsaláta és kukoricasaláta külön készült már konyhámban, így együtt azonban nem olyan rég, ez lett most családom kedvence. Gyors, szinte 10 perc alatt elkészíthető, a hozzávalók beszerzése is egyszerű, mert jó előre megvásárolható. Vasárnapi menühöz vagy alkalmakra is kitűnő saláta, érdemes kipróbálni! Hozzávalók: 2 konzerv kinley vörösbab 2 konzerv csemegekukorica (zsenge) 1 fej lila hagyma 300 g tejföl 120 g majonéz A babot és kukoricát felbontom és szűrőtálba öntve lecsurgatom. A lila hagymát feldarabolom. A tejfölt összekeverem a majonézzel. Végül egy tálban összekeverem a hozzávalókat, petrezselyemzölddel díszítem és a hűtőbe rakom fogyasztásig. Sültekhez, rántott húsokhoz isteni finom. Lányom így több kukoricával szereti. Én inkább kevesebbel, akkor a hozzávalók: 2 konzerv bab, 1 konzerv kukorica, kisebb fej lila hagyma, 200 g tejföl, 80 g

Baconos fasírt muffin formában sütve

Kép
Igazán el vagyok maradva a posztolással, hiszen a képen szereplő baconos töltött fasírtot is még szilveszterre készítettem. Nem akarom, hogy feledésbe merüljön, ezért gyorsan begépelem most a receptet. Őszintén megmondva ez is eltart annyi ideig, mint amennyi idő alatt elő lehet készíteni ezt a vendégváráshoz is kiváló ételt. Ami nagy előnye a muffin formában sült baconba tekert fasírtnak, hogy összeállítás után a sütőnk végzi a többi munkát, ezenkívül nagyon finom ízt ad neki a baconszalonna kissé füstös íze. Én tojással töltöttem, de tehetünk bele sajtot, olivabogyót, uborkát stb. Hozzávalók a fasirthoz: 50-60 dkg darált hús 2 zsemle 1 kisebb vöröshagyma 2 tojás  só, bors, pirospaprika 4 gerezd fokhagyma ezen kívül 12 szelet baconszalonna 6 főtt tojás A fasírtot a szokásos módon összeállítom. 12 lyukas muffin formát baconszalonnával kibélelem, lyukakba kanalazom a fasírt felét,  kettőbe vágott főtt tojásokat a közepébe nyomom és betakarom a fasírt mások

Diós süti: Böske szelet

Kép
Szintén egy finom, diós sütemény receptjét szeretném megosztani. Csak a Puffin oldalán találtam a receptet. Először a neve ragadott meg, mivel engem is Erzsébetnek, azaz '"Böskének" hívnak. Elolvasva a receptet úgy döntöttem karácsonyra ez lesz az egyik süteményünk. Fincsi volt, húsvétra is elkészítem. Hozzávalók: A tésztához: 5 tojás 10 ek víz 25 dkg cukor 25 dkg liszt 10 dkg darált dió 1 cs sütőpor A krémhez: 3 ek liszt 2 dl tej 20 dkg margarin 15 dkg cukor 15 dkg darált dió 1 cs. vaníliás cukor 0,5 dl rum Tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj  A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéből kemény habot verek. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, diót és végül a fehérjehabot óvatosan hozzákeverem. Egy közepes méretű (25x35 cm) tepsit sütőpapírral kibélelek, a tésztát beleöntöm, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm.  

Raffaello szelet

Kép
Ünnepekre, alkalmakra ha süteményt kell sütnöm a kókuszos elmaradhatatlan. Sütöttem már kókuszos kockát ,  kókuszos krémest , hólabdát, most utoljára raffaello szeletet. Választani nem tudnék közülük, mert mind nagyon-nagyon finom, talán a raffaello szelet azért győzne, mert a legegyszerűbb elkészíteni. Az alábbi hozzávalókkal egy 28x38 cm-es tepsiben sütöm ki.  Hozzávalók : Tésztához:  9 tojásfehérje 30 dkg cukor 15 dkg liszt 15 dkg kókuszreszelék Krémhez: 9 tojássárgája 2 vaníliás pudingpor 6 dl tej 25 dkg cukor 25 dkg margarin 2 kk mandula aroma 5-10 dkg kókuszreszelék a tetejére A tojásfehérjét a cukorral jó keményre felverem, majd óvatosan hozzávegyítem a lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt 28X38 cm-es tepsiben közepes lángon kb. 20 percig sütöm. Nem szabad sokáig sütni, mert nagyon kiszárad. A tojássárgákat a két pudingporral 2 dl-nyi tejben elkeverem, hozzáadom a cukrot és a többi melegedő tejhez vegyítem, sűrűre főzöm.